Carel ter Linden ‘Een anders denken over God’

29 september | 11:00 – 12:30 | Wolweverstraat 9, Zwolle

Een anders denken over God

Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur, meer dan we vaak beseffen. Ze zijn niet het exclusieve bezit van de kerk, maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving, waarvan de oorsprong ligt bij het bijbelse volk Israël. Het gaat steeds om unieke, niet zozeer historische, bééldende verhalen met een verborgen wijsheid, erop gericht hoe wij mensen kunnen leren hoe met deze aarde en alle leven om te gaan.

Deze wijsheid wordt in deze verhalen gezien als afkomstig van een ‘God’, die in die verhalen  af en toe het woord neemt. Een gedachte die voor niet-gelovigen uiteraard ondenkbaar is. Maar ook gelovigen kunnen met de gedachte aan een ‘God’ als een bovennatuurlijke werkelijkheid, die deze wereld geschapen zou hebben en daarin af en toe op wonderbaarlijke wijze ingrijpt, dikwijls niets meer beginnen. Maar blijft er ons dan nog zoiets over als een geloof dat richting kan geven aan ons leven?

Carel ter Linden (1933, Amersfoort) groeide op in Den Haag, en studeerde in Utrecht rechten (vrije studierichting) en theologie. Hij was een aantal jaren legerpredikant, verbonden aan de gemeenten Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag (Kloosterkerk). Van zijn hand verschenen er verschillende boeken.