Koningslezing in de Remonstrantse kerk in Naarden-Bussum

Koningslaan 2b Bussum, 13 juni 2024, 20.00-22.00 uur

Thema: Waar ben je thuis

Drs. Aaltje van Zweden-van Buuren houdt op donderdag 13 juni een Koningslezing met als thema: Waar ben je thuis? Zij opende het eerste Papageno Huis in 2015 in Laren, waar jongvolwassenen met autisme wonen en werken. Zij zal ons meenemen in haar zoektocht en doelstelling om uiteenlopende werelden met elkaar in verbinding te brengen.

Aaltje van Zweden volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Later voltooide zij de masteropleiding Kunsteducatie aan de Hogeschool voor Kunsten van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kunsteducatie voor jongeren met autisme.

Zij is bestuurslid van het Papageno Fonds en de stichting Papageno Muziek. Deze laatste verzorgt muziektherapie voor kinderen en jongeren met autisme. In de Papageno huizen, gevestigd in Laren en Lemmer, wonen en werken jongvolwassenen met autisme, gericht op het leren en ontwikkelen van vaardigheden voor een volgende stap in het leven.

Daarnaast is Aaltje van Zweden auteur. Zij schreef o.a. “Waar ben je thuis”, een onderzoek en confronterend pamflet over de zorg voor vergeten en kwetsbare groepen binnen onze maatschappij, vroeger en nu.

In haar boek “Om wie je bent” omschrijft Aaltje van Zweden de verschillende werelden waarin zij leeft als vrouw van een van ’s werelds bekendste dirigenten, moeder van vier kinderen en voorvechter voor de erkenning van autisme.

Kaartjes á 12,50 euro via www.koningskamer.nl/koningslezingen/