Koningspreek in Bussum op 3 maart

Koningspreken zijn preken van bekende Nederlanders die dieper in zullen gaan op actuele en maatschappelijke onderwerpen. Ze zijn onderdeel van de kerkdienst op zondagochtend.

Op zondag 3 maart zal Geert Corstens (1946), voormalig president van de Hoge Raad der Nederlanden, een preek houden over het thema “Vergeving in het recht”. In mei 2023 publiceerde hij “Onze rechtsstaat, strijdbaarder en weerbaarder”, waarin naast hoofdstukken over de rechtsstaat ook een beschouwing over vergeving is opgenomen en een autobiografisch hoofdstuk. Hij houdt zich bezig met velerlei andere onderwerpen, zoals de constitutionele positie van de rechter. Hij is voorzitter van Stichting Leerstoel Uytenbogaert (over verdraagzaamheid). Hij ontving enkele eredoctoraten en onderscheidingen.

De dienst wordt geleid door ds. Joost Röselaers. De muziek wordt verzorgd door Karin Brunt (mezzosopraan) en Karina Kantarova (vleugel).

De dienst wordt gehouden in de Remonstrantse Kerk Bussum, Koningslaan 2B, Bussum. Aanvang 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist.