Ringzondag Giethoorn – zondag 1 oktober

Ringzondag Giethoorn – zondag 1 oktober

De doopsgezinde gemeente Giethoorn nodigt uit om op zondag 1 oktober 2023 de Ringzondag te komen vieren. Ontvangst vanaf 10.00 uur met koffie en wat lekkers in onze geheel gerestaureerde vermaning.
Het hart van het programma wordt gevormd door de toneelvoorstelling ‘Ontmoeting met gevolgen’ van Korneel en Sikke Roosma-de Vries.
Opgave voor 25 september kan via een email naar dggiethoorn@doopsgezind.nl
De kosten voor deze dag inclusief lunch zijn € 12,50, over te maken op:
NL84 RABO 0361 2039 42 t.n.v. Doopsgezinde Gemeente Giethoorn.
Voor het hele programma: lees verder.

Korneel en Sikke Roosma-de Vries hebben dit programma over de vrouw van Menno Simons gemaakt in de opmaat naar het jaar 2025. Dan zal het 500 jaar geleden zijn dat in Zürich (Zwitserland) de eerste volwassenendoop plaatsvond.
Al die eeuwen is er meer of minder aandacht geweest voor Menno Simons en zijn gedachtegoed, maar nu zal alle aandacht uitgaan naar zijn vrouw. Zij heette Geertruydt Jansdochter Hoyer. Zij is tot dusver (helaas) op de achtergrond gebleven.
Het is echter tijd om daar – na al die eeuwen – verandering in te brengen. Haar verhaal wordt met de voorstelling ‘Ontmoeting met gevolgen’ voor het voetlicht gebracht.
De ontmoeting tussen twee vrouwen over een kloof van eeuwen. Haar kant van de doperse geschiedenis heeft ook ons een en ander te zeggen en misschien geeft ze ons voor deze tijd ook nog ideeën om over na te denken. Ook voor hen waren er kruispunten, keuzes en opnieuw een weg om te gaan. Het stuk duurt zonder pauze ongeveer 75 minuten.
Overzicht van het programma:
10.00 Inloop met koffie
10.30 Opening van de zondag
10.45 Voorstelling ‘Ontmoeting met gevolgen’
12.00 Pauze/koffie/ontmoeting/bekijken expositie
13.00 Lunch
14.00 sluiting
Het programma is ook geschikt voor kinderen (er is geen apart jongerenprogramma).