Rondzendbrief Diet Koster

Rondzendbrief Diet Koster

Diet Koster is van oorsprong Zwolse en opgegroeid in de doopsgezinde gemeente. Zij is via een Zwitserse hulpwerkorganisatie in Bethanië (Palestina, Westbank) gaan werken in een kindertehuis voor wezen. Nu nog, allang met pensioen, woont zij daar en helpt naar vermogen alle bewoners van destijds in het kinderhuis (en al hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen). Onderstaand stukje is uit haar recente rondzendbrief. Het is moeilijk om te gaan met de situatie in Israël/Palestina:

“En wat moeten wij doen?” Ja, het is erg klein…. verder leven! Niet meer de hele dag het nieuws horen, 3x is genoeg! Bidden! De hoop niet opgeven! De scholen zijn hier in Palestina weer open (behalve natuurlijk als er uit solidariteit gestaakt wordt of als er dagen van bijzondere droefheid uitgeroepen worden).

De meeste buitenlanders, niet alleen de toeristen, hebben het land in de eerste week van deze oorlog verlaten. Het is leeg geworden in de gemeente, maar ook op de straten van Jerusalem en Aizaria. Als je niet beslist moet, ga je niet uit je huis! Alle festiviteiten zijn verschoven naar…..?

Veel te zeggen heb ik niet in deze tijden, maar het contact houden is een grote steun. Ik ben dankbaar voor al deze tekens, berichten, e-mails, telefoontjes van meeleven, meevoelen en bezorgdheid. Dat zie ik nu ook een beetje als mijn opgave: contact houden met zowel het buitenland, als ook met de ‘sjille’, de kinderhuisclan. Contact houden, we kunnen de situatie niet veranderen, we moeten er mee leven of we willen of niet, ook al zijn we hier in Palestina/Westbank niet zo lichamelijk bedreigd als in Gaza!

Twee keer per jaar wordt er voor het werk van Diet Koster bij ons gecollecteerd. Warm aanbevolen!
De hele Rondzendbrief is op aanvraag via info@dgzwolle.doopsgezind.nl te verkrijgen.